Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska potrawka z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
Kukurydza z Puszki 1/2 puszki
koncentrat pomidorowy
szczypiorek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska potrawka z mięsa mielonego

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podpiekamy mięso mielone. Kukurydze i fasolę odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą - dodajemy do podpieczonego mięsa, następnie dodajemy koncentrat i pokrojony szczypiorek - doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Wszystko razem dusimy przez około 15 minut. Podajemy z ryżem bądź pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak