Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska bruschetta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
ser 100 g- cheddar
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt = jalapeno
kapusta pekińska 1 liść
puree 3 łyżki - z fasoli
awokado 1 szt
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska bruschetta

Bagietkę kroimy w kromki i posypujemy odrobiną sera startego na grubych oczkach tarki. Kromki kładziemy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Tak przygotowaną bagietkę wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i zapiekamy góra/dół przez około 2-3 minuty (aż ser się roztopi a bagietka ładnie zarumieni na złoty kolor).W międzyczasie lekko podsmażamy na patelni pastę- puree- fasolową. Kroimy w cienkie paseczki czerwoną paprykę, jalapeno w cienkie plasteki, cebulę w piórka, a z awokado wycinamy kawałki miąższu. Liść kapusty lub sałaty zwijamy w ciasny rulonik i kroimy na plasterki.Wyjmujemy z pieca bagietkę i każdą kromkę smarujemy podsmażoną wcześniej pastą fasolową. Układamy na niej paprykę czerwoną, jalapeno, cebulę, sałatę/kapustę i kawałki awokado.Tak przygotowane „zapiekanki" najlepiej jeść na ciepło. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak