Medaliony z łososia grillowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    2 szt medaliony
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • pieprz ziołowy

    1/2 łyżeczki
  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Medaliony z łososia grillowane  foto
Medaliony z łososia wyjąć z opakowania , umyć i osuszyć. Jeżeli są mrożone to rozmrozić .
Krok 2 - Medaliony z łososia grillowane  foto
Posypać pieprzem ziołowym ,cytrynowym ,i czarnym . Skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek .Włożyć do lodówki na 30 minut .
Krok 3 - Medaliony z łososia grillowane  foto
Wyjąć z lodówki po 30 minutach i przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową .
Grillować 3 minuty z jednej strony .
Krok 4 - Medaliony z łososia grillowane  foto
I odwrócić na drugą stronę . Podawać do drugiego dania z sałatką lub do bułki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 24.06.2017 10:14
uwielbiam łososia
slodkieniebo 23.06.2017 22:23
Idealny do ziemniaczków w mundurkach :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat