Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medalion mięsny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jaja 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
kabaczek 1 szt
bułka 1 namoczona w wodzie
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Medalion mięsny

Cukinię obieramy ze skórki, kroimy na plasterki o grubości ok. 1 cm. Wydrążamy środek, lekko solimy. Mięso robimy typowo jak na kotlety mielone. Krążki cukinii układamy na patelni na gorącym tłuszczu i łyżeczką nakładamy w środek krążka mięso. Zapiekamy z obydwu stron. Podajemy z ziemniakami, surówkami lub sałatkami. Super!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.09.2013 21:40
na pewno bardzo smaczne
Magda60 07.06.2013 20:01
pyszne i apetyczne
gosia56 05.06.2013 15:21
napewno pyszne
Janina 03.06.2013 14:03
Pyszne, już jestem głodna ;)
Renata9 03.06.2013 13:20
pyszne medaliony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak