Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurskie ziemniaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
śmietana 200 ml
cebula 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka żółta 1 szt
ziemniaki 80 dag
masło 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mazurskie ziemniaczki

ziemniaki pokroić i ugotować do miękkości twaróg rozetrzeć ze śmietaną i wymieszać z cebulką i dymką drobno posiekanymi doprawić i dodać czosnek zmiażdżony wymieszać pastę paprykę i ogórek pokroić w kosteczkę masło rozpuścić ziemniaki położyć na talerz polać masłem posypać można koperkiem drobno posiekanym podawać je z pastą posypaną papryką i ogórkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 13.03.2012 12:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak