Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Mazurek z kajmakiem

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka
2,5 szklanki
cukier
1/2 szklanki
żółtko jajek
6 szt
masło
200 g
proszek do pieczenia
2 łyżeczki

dodatkowo

masa kajmakowa
1 puszka
migdały
morele suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z kajmakiem

Wszystkie składniki ciasta zagnieść na jednolite ciasto i schłodzić około 1 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć dno blachy , a brzegi lekko podwyższyć zawijając brzeg ciasta.
Ponakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C
do zarumienienia się
Po wystudzeniu polać kajmakiem i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.04.2015 16:02
warto go zrobic
2milutka 10.04.2015 10:34
Pyszny mazurek:)
Futka 10.04.2015 09:26
Śliczny i bardzo smaczny mazurek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak