Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek wielkanocny z kajmakiem i bakaliami
Kroki postępowania
Masę kajmakową włożyć do gorącej wody i zostawić, aby się ociepliła.
Rozpuszczonymi czekoladami porobić kleksy na mazurku.
mąka pszenna | 250 g |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
masło | 150 g |
cukier | 50 g |
żółtko jajek | 2 szt |
masa kajmakowa | 1 puszka |
konfitura pomarańczowa | 1 słoiczek |
orzeszki ziemne | 100 g |
czekolada gorzka | 1/2 tabliczki |
czekolada biała | 1/2 tabliczki |
skórka pomarańczowa | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: