Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek pomarańczowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 300 gram
cukier 320 gram
margaryna 170 gram
żółtko jajek 2
cukier wanilinowy 2 łyżki
sól 1 szczypta

masa

pomarańcza 4 sztuki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek pomarańczowy

Mąkę przesiej,dodaj sól,100 g cukru,cukier waniliowy,margarynę,żółtka i zagnieć ciasto.
Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok godzinę.
Po tym czasie cienko rozwałkuj ciasto i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w 180 C przez ok 20 minut.
Owoce sparz, po czym wraz ze skórką pokrój w drobną kostkę. Zmiksuj blenderem,dodaj pozostały cukier i wymieszaj.
Masę podgrzewaj na średnim ogniu przez ok 30 minut,lekko przestudź.
Jeszcze ciepłą masą posmaruj wcześniej upieczony spód.
Udekoruj wedle uznania .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.07.2015 15:44
FAJNA TARTA, OWOCOWA.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak