Mazurek kruchy z migdałami

Mazurek kruchy z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dkg
  • cukier

    25 dkg
  • masło

    25 dkg
  • jajko

    4 szt.
  • migdały

    25 dkg
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mazurek kruchy z migdałami

Mąkę zagnieść z masłem,dodać cukier,a gdy ciasto zacznie odstawać od ręki,wbijać po jednym żółtku,dodać cukier waniliowy i ubitą na sztywno pianę z białek.
Na końcu wmieszać sparzone ,obrane ze skórki i grubo pokrojone migdały.

Ciasto rozłożyć na wysmarowanej masłem blasze ,posmarować z wierzchu roztopionym masłem,piec w temp. 140-160 C przez 60 minut.

Smacznego !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

MAR3STA 21.03.2016 21:48
Taki Mazurek musiał być pyszny
Grazyna0211 10.08.2013 16:18
bardzo smaczna wersja mazurka
fotoviderek 26.07.2013 08:41
Świetne ciacho :)
ankaryba 14.03.2013 08:32
ale pychotka :-)
ben-ka 28.01.2013 10:19
Jeszcze trochę i będziemy myśleć o mazurkach:)
Motorek 22.12.2012 10:41
bardzo smaczne
Seba 05.12.2012 09:48
smaczny
olkaaa 13.07.2012 07:55
ciekawy przepis
caralajna 21.05.2012 07:22
lubię taki
mirosława4 14.05.2012 18:58
pyszniutki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat