Mazurek kajmakowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    60 g
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 szk
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • margaryna

    150 g
  • masa krówkowo orzechowa

    1 szt
  • orzechy włoskie

    50 krojone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mazurek kajmakowy foto
Mąkę przesiać dodać zimną margarynę i posiekać.Dodać jajko,proszek do pieczenia,cukier waniliowy i zagnieść ciasto.Uformować z ciasta jajko, nakłuć widelcem i wstawić na godzinę do lodówki.Upiec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.
Krok 2 - Mazurek kajmakowy foto
Krem;margarynę utrzeć do białości,dodawać porcjami masę krówkową i ucierać.Na zimnym cieście rozsmarować część kremu ,posypać orzechami,posmarować kremem.
Krok 3 - Mazurek kajmakowy foto
Resztą kremu za pomocą szprycy udekorować mazurek.
Krok 4 - Mazurek kajmakowy foto
Ozdobić wg własnej wyobraźni i pomysłu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 26.09.2014 19:13
pięknie udekorowany
Ada-Gaba 09.07.2014 18:33
pyszny i ślicznie ozdobiony , brawo
Jagódka77 19.04.2014 20:45
wygląda pięknie, aż żal byłoby go jeść
Przepisy Joanny 23.02.2014 20:39
cudowna dekoracja tego mazurka
IZABELA29 30.04.2013 08:11
nie mam serca do mazurków ale Twój jest super
anemon 29.04.2013 20:25
Misterna dekoracja, wspaniała ozdoba wielkanocnego stołu.
Anitapaj 11.04.2013 12:14
Apetyczny;)
monika141 05.04.2013 11:12
śliczny mazurek
MAR3STA 02.04.2013 16:00
piękny mazurek, a w konkursie ,,z jajem"kasi numer jeden!
Agnieszka_B 31.03.2013 23:29
Mój mazurek kajmakowy nie wyszedł. Tym bardziej zazdroszczę takiego cuda !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat