Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek kajmakowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 125 g
mąka pszenna 250 g
woda 1-2 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier puder 5 łyżek
masa krówkowa 1/2 puszki
orzechy włoskie do smaku
migdały do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek kajmakowy

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki zagniatamy. Formujemy kulkę i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 1 - Mazurek kajmakowy foto
2
Następnie rozwałkowujemy na cienki placek. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni C.
Krok 2 - Mazurek kajmakowy foto
3
Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Smarujemy masą korówkową i dekorujemy orzechami i migdałami. Smacznego
Krok 3 - Mazurek kajmakowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 30.03.2013 20:40
piękny - kajmak króluje w tym roku :)
Poison1988 30.03.2013 13:12
przepiękny :) dlatego uwielbiam te świąteczne potrawy bo są świetnie przystrojone :)
misia53 30.03.2013 00:06
Bożenko podziel sie ze mną ,on mi się podoba i kajmaka ja lubię...
treonina 29.03.2013 22:18
prosty w wykonaniu i pewnie bardzo smaczny :-)
meg1984 29.03.2013 22:06
pięknie udekorowany mazurek :D
ben-ka 29.03.2013 21:44
to taki szybki mazurek:)
Janina 29.03.2013 21:42
Pyszny i piękny mazurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak