Matjasy w sosie cebulowo-pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matjasy

    200 g
  • cebula biała

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Matjasy w sosie cebulowo-pomidorowym foto
1. Cebule kroimy w łezkę, szklimy na gorącym oleju.
Krok 2 - Matjasy w sosie cebulowo-pomidorowym foto
2. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy pieprzem do smaku, mieszamy i chwilę smażymy.
Krok 3 - Matjasy w sosie cebulowo-pomidorowym foto
3. Matjasy kroimy w kawałki, wrzucamy do sosu, mieszamy i zestawiamy patelnię z ognia.
Krok 4 - Matjasy w sosie cebulowo-pomidorowym foto
4. Przekładamy wszystko na półmisek, studzimy i wkładamy do lodówki na 2 godziny.


Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 06.02.2014 17:01
pyszne śledzie
barbara11561 30.01.2014 10:20
pyszne śledziki:)
caralajna 25.01.2014 18:10
musi pysznie smakować
Krystyna32 09.01.2014 07:54
bardzo lubię
Łucja 02.01.2014 22:49
bardzo lubię takiego śledzika :)
nogawkuchni 02.01.2014 08:01
Pyszne,na bank by mi posmakowały,lubię śledzie w tak przyrządzonym sosie,z takimi dodatkami,wyglądają smakowicie.
Róża1 31.12.2013 11:26
super śledziki !! zabieram przepis:-)
Lis 31.12.2013 00:46
Aż ślinka cieknie:)
ONY_za_kare 30.12.2013 12:58
smakowicie wygląda!
Alex_M 30.12.2013 12:40
pyszny śledzik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat