Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z żurawiną...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 6 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej rzepakowy - ile potrzeba
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
żurawina
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z żurawiną...

żurawinę dodaję suszoną niewymoczoną, zmięknie w matiasach i puści zdrowy sok

większe filety matiasów wymoczyć 2 razy w wodzie po 40 minut zmieniając ją

wodę wylać a filety osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić je w kostki 2 cm

w słoiku lub misce układać porcjami :

matiasy, cebule cienko pokrojone w plasterki, pieprz posypać, skropić cytryną, żurawinę - i tak do wyczerpania produktów

dodać ziele i liście i zalać w odpowiedniej ilości olejem

schować do lodówki najlepiej na całą noc.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.01.2014 07:59
jest smacznie
Zdzisław 12.01.2014 05:40
taki śledzik to lubię
Paolcia 11.01.2014 21:41
mmm pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak