Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z porem i zielonym groszkiem w majonezie...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z matiasa marynowane w oleju 8 sztuk
por (biała część) 1 duża
groszek konserwowy 1 puszka
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
majonez tradycyjny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z porem i zielonym groszkiem w majonezie...

filety matiasa w oleju odsączyć z zalewy i opłukać

pokroić na 1,5 cm kawałki do miski

dodać drobno pokrojoną porę, odsączony z zalewy groszek konserwowy

wsypać pieprz mielony, cukier, dać sok z cytryny i majonez

wszystko dobrze wymieszać i na godzinę schować do lodówki

smaczna przekąska do pieczywa pszennego, razowego.............SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.01.2015 07:21
smakowała by mi taka sałatka
Megg 27.01.2015 06:40
uwielbiam taką sałatkę
smakołyk 26.01.2015 22:31
Też takie robię. Pycha śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak