matiasy z porem...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy na tacce

    200 gram
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet

    1/2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    - ile potrzeba
  • por

    1 mniejsza
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy wyjmuję z tacki i na 30 minut zalewam zimną wodą

matiasy odlewam na sitko aby woda odciekła

kroję je na 3 cm paski nożyczkami do miseczki

posypuję pieprzem i cukrem, skrapiam octem

wsypuję pokrojoną porę i dodaję oleju rzepakowego

zamieszać i odstawić do lodówki na godzinę........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 13.01.2014 18:43
smaczna propozycja
kasienka23 15.08.2013 09:23
wyglądają pysznie
fotoviderek 15.08.2013 07:50
Świetne śledziki :)
Noruas 14.08.2013 23:54
fajne na imprezę :)
Sroczka 14.08.2013 23:46
Zjadłabym porcyjkę takich śledzików.
Róża1 14.08.2013 23:12
na pewno bardzo smaczne:-)
Bernadeta1 14.08.2013 23:03
na pewno bardzo smaczne
patryska76 14.08.2013 22:46
Pychota! ;-)
gosia56 14.08.2013 22:45
napewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat