Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matiasy z kremem chrzanowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan tarty 1 słoik
śmietana 50 ml
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny 1 szt
matiasy 60 dag
korniszony 1 słoik mły
ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
mąka 40 dag
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Matiasy z kremem chrzanowym.

Chrzan i śmietanę włożyć do garnka i zagotować.Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny,wystudzić i posmarować nim śledzie.Korniszony pokroić w paski i rozłożyć na śledziach.Matiasy zwinąć w roladki. Ziemniaki zetrzeć na tarce i odcisnąć.Masę wymieszać z posiekaną cebulą, mąką , jajkiem , przyprawić solą i pieprzem. Na oleju usmażyć z niej placki.Matiasy i placki ziemniaczane wyłożyć na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.03.2013 14:59
Pyszności, takie dania ubóstwiam! Szczególnie z rybką :)
Pomocnik 12.03.2013 10:22
rewelacyny przepis
Janina 12.03.2013 07:35
Bardzo smaczne
msmors 12.03.2013 07:32
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak