matiasy z jabłkami w śmietanie na obiad...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    8 sztuk
  • jabłka

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • śmietana gęsta

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy opłukać i bez wymoczenia pokroić je w 4 cm kawałki

dodać pokrojone w kostkę jabłka ze skórką, pokrojoną w kostkę cebulę

wszystko posypać cukrem, dodać ocet jabłkowy i wymieszać

do lodówki odstawić na całą noc

przed podaniem na obiad wylać nadmiar wody ze śledzi i teraz dodać śmietanę, pieprz kolorowy i wymieszać

ziemniaki w mundurkach obrać ze skórki, pokroić je w talarki i położyć kawałki masła na ziemniakach

podać ze śledziami.......... SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 24.12.2013 10:13
smakołyki dla mojej żony,uwielbia dania rybne
Zdzisław 15.12.2013 00:29
taki obiad można zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat