Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 60 dag
cebula 2 szt
woda 2 litry
ocet 1/2 szkl
cukier 1/2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej

Matiasy moczę dobę we wodzie (3-4 razy zmieniam wodę na czystą). Następnie kroję je na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka. Wodę gotuję 5 minut razem z octem, cebulą, cukrem i przyprawami. Odstawiam do przestudzenia. Zimną zalewą zalewam pokrojone matiasy. Odstawiam na kilka godzin, aby się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak