Matiasy w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    2kg
  • cebula biała

    7
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie.Po 2 godzinach zmienić wodę i moczyć kolejne 2. Osączyć, pokroić w mniejsze kawałki. Cebule obrać,pokroić w kostkę i odstawić. W słoiku układać śledzie, ziele, liść i grubą warstwę cebuli. Zalać wszystko olejem i schować do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat