Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło słonecznikowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonecznik łuskany 500 gram
miód 4 łyżki
olej roślinny 0,5 szklanki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło słonecznikowe

Słonecznik rumienimy na suchej patelni. Tak przygotowany studzimy. Ostygnięty przekładamy do malaksera. Dodajemy do niego sól, miód oraz olej. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Jeśli masa jest za sucha dodajemy jeszcze oleju.
Gotowe masełko przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.
Przy rumienieniu należy uważać , by słonecznik nam się nie przypalił, gdyż taki może nadać gorzkawy posmak masłu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 11:03
Dobre takie.
Ola1young 26.12.2016 16:48
ciekawy pomysł
Wiktoria29 21.12.2016 21:56
fajny pomysł
benka 21.12.2016 18:56
musi być pyszne
Edith85 21.12.2016 14:59
Robiłam podobne:)
AZgotuj 21.12.2016 12:50
pyszna pasta:)
norweska20 20.12.2016 23:27
ciekawy pomysł
Malinka 20.12.2016 23:06
Na pewno bardzo smaczne masełko!
anka1988 20.12.2016 21:44
smakowicie wygląda ta pasta
MałaMi89 20.12.2016 20:00
Jestem bardzo ciekawa smaku!
Marta1986 20.12.2016 18:38
pysznosci mniam
Marta Ryżek-Kalkowska 20.12.2016 18:27
smakowicie wygląda
iziona 20.12.2016 18:08
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak