masło czosnkowo-ziołowe

masło czosnkowo-ziołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • oregano

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania masło czosnkowo-ziołowe

Miękki masło wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę mieszamy ze sobą bardzo dokładnie. Dodajemy sól do smaku oraz poszatkowane zioła. Wszystko miksujemy na gładką masę. odstawiamy do lodówki, aby troch zastygło. Gotowe.

Masło idealnie nadaje się do grzanek i do tostów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

mega231 02.09.2012 11:05
super,ja zawsze dawałam tylko czosnek,wykorzystam przepis
gusia1000 27.08.2012 12:58
Zgadzam się z przedmówcą.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat