masło czosnkowo-ziołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • oregano

  • zioła prowansalskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękki masło wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę mieszamy ze sobą bardzo dokładnie. Dodajemy sól do smaku oraz poszatkowane zioła. Wszystko miksujemy na gładką masę. odstawiamy do lodówki, aby troch zastygło. Gotowe.

Masło idealnie nadaje się do grzanek i do tostów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mega231 02.09.2012 11:05
super,ja zawsze dawałam tylko czosnek,wykorzystam przepis
gusia1000 27.08.2012 12:58
Zgadzam się z przedmówcą.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat