Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
czosnek 1 główka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowe

Kostkę masła wyjmujemy z lodówki by było miękkie. Główkę czosnku kładziemy na grilla i pieczemy ok. 30-40 minut aż ząbki będą miękkie. Czosnek obieramy a ząbki rozdrabniamy widelcem lub blendujemy z dodatkiem miękkiego masła i soli ziołowej. Wkładamy na chwilę do lodówki by masło zgęstniało. Podajemy z podpieczonym na grillu chlebem :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak