Masło czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • czosnek

    1 główka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę masła wyjmujemy z lodówki by było miękkie. Główkę czosnku kładziemy na grilla i pieczemy ok. 30-40 minut aż ząbki będą miękkie. Czosnek obieramy a ząbki rozdrabniamy widelcem lub blendujemy z dodatkiem miękkiego masła i soli ziołowej. Wkładamy na chwilę do lodówki by masło zgęstniało. Podajemy z podpieczonym na grillu chlebem :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat