Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło chrzanowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 300 gram
chrzan 1 mały korzeń
sok z cytryny 0,5 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Masło chrzanowe

Chrzan obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Powinno wyjść około 3 łyżki. Masło przekładamy do miski, a następnie ucieramy. Do utartego dokładamy chrzan, oraz sok z cytryny. Miksujemy. Całość doprawiamy świeżo mieloną solą oraz pieprzem.
Po dokładnym wymieszaniu masło przekładamy do maselniczki, na talerzyk itp. Delikatnie schładzamy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki. To szybki sposób, aby urozmaicić masło podane na wielkanocnym stole, choć prawdę mówić robię go także w innym sezonie. Smakuje bowiem wszystkim, a dodatkiem chrzanu podnosi jego wartość odżywczą!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.02.2014 00:34
Do zrobienia na święta.
pierniczkowo 01.02.2014 11:19
świetne i pyszne masełko :)
Mysiunia 31.01.2014 15:55
bardzo smaczne :)
wyattearp 31.01.2014 09:43
świetne przepisy
Milka100 31.01.2014 08:52
ale świetne masełko
brioszka 31.01.2014 08:48
same pyszności :)
Janina 31.01.2014 07:44
Super smarowidło, smaczne;)
ada.la 31.01.2014 07:42
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak