Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowe z jagodami i migdałami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej z pestek winogron 0,5 szkl
maślanka 3/4 szkl
jajko 4 szt
esencja waniliowa 1 łyżeczka
migdały płatki 10 dkg
jagody 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowe z jagodami i migdałami

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z cukrem dodać jajka,olej,esencję waniliową i wymieszać.W osobnym naczyniu połączyć maślankę z proszkiem do pieczenia i chwilkę odczekać aż zacznie rosnąć,wtedy wlać do masy i całość dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Maślankowe z jagodami i migdałami foto
2
2/3 jagód oprószyć łyżką mąki dodać do ciasta ,lekko przemieszać.Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarze 24*30 cm.
Krok 2 - Maślankowe z jagodami i migdałami foto
3
Na górę rozsypać pozostałe jagody i płatki migdałów.
Krok 3 - Maślankowe z jagodami i migdałami foto
4
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 st i piec około 45 min.Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Krok 4 - Maślankowe z jagodami i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 04.10.2012 08:54
Pięknie i apetycznie wygląda Twoje ciasto.
Rafał10 28.09.2012 10:05
uwielbiam ! PYCHOTA!
misia53 27.09.2012 20:31
smaczne , szybkie ciasto
polly66 22.09.2012 22:21
akurat na leniwą niedzielę do kawy
polly66 22.09.2012 22:20
akurat na leniwą niedzielę do kawy
gosia1988 22.09.2012 21:39
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak