Przepis i sposób przygotowania na: Maślane ciasteczka z galaretką
2. Część ciasta rozwałkuj na grubość 3-4 mm. Do wykrawania ciasteczek użyj tylko większych kształtek. W połowie większych ciasteczek mniejszą foremką w tym samym kształcie wytnij środek.
3. Pełne ciasteczka posmaruj roztrzepanym białkiem i sklej z ciastkiem posiadającym otwór, a następnie układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 13-15 min..
5. Galaretkę rozpuść w połowie wody podanej na opakowaniu. Tężejącą nalewaj do dziurek w ciasteczkach.
6. Ciasteczka pozostaw do całkowitego stężenia galaretki (ja włożyłam
je na kilkanaście minut do lodówki).
Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/