Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane chrupaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0.5 kg
masło 250 g
żółtka jaj 3 sztuki
cukier drobny 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane chrupaczki

Masło łączymy z cukrem. Następnie dodajemy żółtka jaj, mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę. Całość dokładnie mieszamy, zagniatamy ciasto. Przez maszynkę ze specjalną nakładką przepuszczamy ciasto. Blachę smarujemy olejem. Pieczemy przez około 30minut w temperaturze 180stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 07.01.2013 07:24
pysznosci
IwonaKa 25.11.2012 22:35
robiła je moja mama,są przepyszne
babajaga1969 07.11.2012 14:07
pyszne
justys759 07.11.2012 13:53
moje ulubione ciasteczka;)
iziona 06.11.2012 21:32
Ciastka z maszynki to smak mojego dzieciństwa:)
jolanta19 06.11.2012 15:59
mniam
Goya 06.11.2012 15:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak