Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w occie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

grzyby leśne 2 kg

zalewa

woda 4 szkl
ocet 1 szkl
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w occie

Grzyby czyścimy, ściągamy z nich skórkę.

Do gotującej się wody dodajemy grzyby, gotujemy ok 10 minut.

Grzyby przekładamy do słoików.

Zalewa:

Wszystkie składniki na zalewę, gotujemy.

Gorącą zalewą, zalewamy grzybki w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 -15 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.09.2014 11:04
pyszna przekąska :)
Sroczka 21.09.2014 10:36
Bardzo lubię takie grzybki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak