Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaczki z cieciorką w pomidorach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne maślaki 1/2 kg
masło do smażenia
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
cieciorka konserwowa 1 puszka
pomidory w zalewie pomidorowej 400 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaczki z cieciorką w pomidorach

Kroki postępowania

1
Maślaki oczyścić, opłukać, pokroić na małe kawałki, usmażyć na rozgrzanym maśle.
Krok 1 - Maślaczki z cieciorką w pomidorach foto
2
Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, usmażyć, lekko doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Maślaczki z cieciorką w pomidorach foto
3
Do grzybów z cebulą dodać cieciorkę z zalewą i rozdrobnione pomidory razem z zalewą. Gotować na małym ogniu bez przykrycia tak długo, aż prawie cały płyn odparuje. Doprawić do smaku ziołami i jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Podawać np. z pieczywem.
Krok 3 - Maślaczki z cieciorką w pomidorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 10.07.2016 12:25
Fajny przepis
RenataZ-et 09.07.2016 23:28
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak