Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaczki marynowane z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
ocet 10 % 1 szkl
woda 4 szkl
cukier 0,5 szkl
sól 3 łyżki
cebula 2 szt
ziele angielskie 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaczki marynowane z cebulką

Maślaki dokładnie czyścimy i myjemy. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy grzyby. Gotujemy ok 10 minut i odlewamy. Wodę, ocet, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy i obraną, pokrojoną w piórka cebulę zagotowujemy. Wrzucamy obgotowane grzyby i doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do słoików i odwracamy do góry dnem, by się zawekowały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 03.10.2014 19:34
pyszne grzybki
foczka-ks 02.10.2014 23:57
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak