Mascarpone z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa mascarpone

  • ser mascarpone

    250 g
  • śmietana 30%

    200 ml
  • cukier puder

    do smaku
  • galaretka

  • truskawki świeże

    300 g
  • galaretka truskawkowa

    2 sztuki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis na biszkopt znajdziecie w przepisie http://www.doradcasmaku.pl/przepis/282063/budyniowe-z-rabarbarem.html

Ubić śmietanę 30%, delikatnie połączyć z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem wg uznania. Żelatynę-fix do deserów przygotować, jak na opakowaniu, a następnie wymieszać z masą serową.
Całość wyłożyć na biszkopt, na wierzchu poukładać truskawki, pokrojone w plasterki, odstawić do lodówki do stężenia.

Galaretki przygotować w 900 ml wody, jak zaczną tężeć, wylać na truskawki. Zostawić na noc do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 10.11.2013 14:42
ciasto bardzo proste ale też bardzo smaczne
natalia.doradca 10.11.2013 07:03
Bardzo lubię takie ciacha:)
Ewelina87 25.05.2013 19:28
łatwo i smacznie
msmors 24.05.2013 16:46
fajny deser
Janina 24.05.2013 13:02
Czekam tylko na truskawki ;)
Beatris 24.05.2013 12:54
Takie ciasta moja rodzina bardzo lubi.
halina17 24.05.2013 11:29
Pyszne ciasto .
Agnieszka-87-25 24.05.2013 08:56
ale kusi, pycha poproszę kawałeczek :)
Barbara13 24.05.2013 08:09
Uwielbiam takie połączenie:)
iwi 24.05.2013 07:58
Świetny deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat