Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1
  • cukier puder

    1 szkl
  • galaretka truskawkowa

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę masła utrzec ze szklanką cukru pudru .Odsączone truskawki rozgnieśc widelcem i dodac do masy ,razem wszystko zmiksowac .Rozpuścic galaretki w 1/5 szklance wody .Ostudzic i jak się zacznie ścinac wlac do tej masy i wszystko razem zmiksowac.Masą przełożyc można dwa blaty biszkoptu nasączone wodą z sokiem z truskawek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kusza23 15.06.2012 14:50
bardzo fajne
Izabela/bella81 09.03.2012 08:22
A ile truskawek?
mirosława4 13.02.2012 20:55
extra!
Krzysztof42 22.08.2011 15:14
mniam bardzo lubię
Marzena34 21.03.2011 09:20
bardzo proste i smaczne
ben-ka 20.11.2010 17:10
Podoba mi się ten przepis zwłaszcza,że truskawki mam:)
Łucja1 11.10.2010 13:52
ciekawe połączenie, nie robiłam nigdy z galaretką!
Margo1 27.09.2010 07:20
ciekawy przepis
Magdalena/Madija 09.09.2010 13:43
moja ulubiona to wlasnie masa truskawkowa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat