Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa szpinakowa do kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 200 g
śmietana 30% 200 ml
czosnek ząbki 4
sól do smaku
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa szpinakowa do kurczaka

Zamrożony szpinak wykładamy na patelnię. Dodajemy masło i smażymy na małym ogniu. Gdy cały się rozmrozi dodajemy obrany i wyciśnięty czosnek. Smażymy nawet kilkanaście minut, aby odparować wodę. Wtedy wlewamy śmietanę. Solimy do smaku. Smażymy do uzyskania odpowiedniej gęstości. Takim sosem możemy polać usmażone piersi kurczaka lub inne mięso.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.05.2014 21:49
ale zielono ... mniam
Kikiriki 11.04.2013 13:13
fajna sprawa
Adamorek 20.12.2012 14:12
ja dodaję jeszcze gałkę muszkatołową
Anna133 20.12.2012 13:49
robię podobnie i bardzo lubimy
Rafał10 20.12.2012 13:39
to jest właśnie pysznie przyrządzony szpinak :)
Miki 20.12.2012 12:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak