Masa poziomkowa

Masa poziomkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dkg
  • cukier

    3/4 szkl
  • budyń poziomkowy

  • poziomki

    20 dkg
  • wódka

    1 kieliszek
  • żółtko jajek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Masa poziomkowa

Budyń gotujemy w/g przepisu i chłodzimy. Poziomki oczyszczamy, myjemy i rozgniatamy. Cukier mielimy na cukier puder. Miękkie masło ucieramy z pudrem do białości. Dalej ucierając dodajemy żółtko i rozgniecione poziomki. Dodając po troszku, aby masa się nie zważyła. Potem dodajemy po troszku zimnego budyniu a na koniec kieliszek wódki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

berys18 21.12.2013 10:12
smaczna masa
barbara11561 03.07.2013 17:17
świetna do deserów,pachnąca latem
Grazyna0211 24.04.2013 10:49
taka z poziomkami musi być pyszna
mirosława4 09.03.2013 14:22
świetna jest ta masa
Wafelek2601 22.11.2012 09:00
Na pewno pyszna
Łukasz15 07.11.2012 16:41
Super
RenataZ-et 15.10.2012 14:57
musi być pyszna
ben-ka 02.10.2012 08:31
pachnąca masa poziomkami.....świetna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat