Masa orzechowa do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    250 gram
  • cukier puder

    250 gram
  • śmietana

    125 gram
  • wanilia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielone orzechy ucieramy z cukrem i wanilią
dodajemy śmietankę aby masa była gęsta

Tak powstała masa idealnie nadaje się do tortu kawowo-orzechowego, przepis na ten tort znajduję się na moim profilu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat