Masa migdałowa z fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • cukier puder

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie umyć, zalać przegotowaną ciepłą wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie. Bardzo miękką fasolę przetrzeć przez drobne sitko. W makutrze, utrzeć masło z cukrem na pulchna masę, i stopniowo dodawać ostudzoną przetartą fasolę do masy dalej ucierając. Na końcu wlać kilka kropel olejku migdałowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat