Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa migdałowa do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 250 g
cukier puder 250 g
śmietana 30% 1/8 l
wanilia

Przepis i sposób przygotowania na: Masa migdałowa do ciasta

Migdały sparzyć, obrać z łupinek, przepuścić przez maszynkę, dodać cukier puder, śmietankę, wanilię do smaku. Utrzeć starannie, zamiast śmietanki mozna dodać 2 ubite na pianę białka. Masa z białkami jest trwalsza.przekladamy masą dowolne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

02.11.2013 12:28
kolejny plagiat http://pychotka.pl/Masa-migdałowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak