Masa mascarpone do tortu.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mascarpone

    60 dag
  • żółtka

    6 sztuk
  • cukier

    200 g
  • cukier wanilinowy

    1 sztuka
  • kremówka

    1 szklanka
  • gorzka czekolada

    2 tabliczki
  • śmietan fix

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem utrzeć, dodać ser oraz kremówkę ubitą z cukrem wanilinowym i śmietan - fixem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić i wymieszać z połową masy. Można zamiast mascarpone użyć 3-krotnie zmielonego twarogu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiax18 04.06.2012 20:14
pycha
andzia123 15.05.2012 12:23
mmmmmmmmm
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
zdzislawa2 09.12.2011 14:17
przepyszna
calliope 09.12.2011 12:42
pycha
manaika 18.11.2011 15:55
ciekawe
misia53 23.09.2011 20:12
Z pewnością pyszna , zapisałam sobie
Natalia40 11.09.2011 13:43
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat