Masa marshmallow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pianki jojo marshmallow

    4 opakowania
  • cukier

    1 kg
  • woda

    4 łyżki
  • barwnik spożywczy

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ROZPUSZCZAMY PIANKI I 3 ŁYŻKI WODY W KĄPIELI WODNEJ DODAJEMY POŁOWĘ CUKRU I MIESZAMY. JAK MASA BĘDZIE JEDNOLITA - PIANKI SIĘ ROZPUSZCZĄ TO ŚCIĄGAMY I DODAJEMY RESZTĘ CUKRU UGNIATAMY BĘDZIE SIĘ KLEIŁO ALE PO PEWNYM CZASIE OK 3-4 MIN. ZACZNIE SIĘ ROBIĆ GĘSTE I OSIĄGNIE KONSYSTENCJE PLASTELINY - MOŻNA SOBIE POSYPAĆ RĘCE I BLAT MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ NIE BĘDZIE SIĘ KLEIŁO I TERAZ JUŻ CZAS NA NASZĄ WYOBRAŹNIE ROBIMY RÓŻNE FIGURKI, KWIATKI ALBO ROZWAŁKUJEMY I ODKŁADAMY TYM CAŁY TORT - CIASTO.
SMACZNEGO !!!

PS. Jak mamy słodki tort/ciasto radzę w takim razie dać mniej cukru by nie było za słodkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 10.06.2013 09:53
fajna masa.
RenataZ-et 07.02.2013 22:16
Bardzo podoba mi się ten pomysł
edi 24.02.2012 22:31
fajny pomysł:)
Wafelek2601 19.12.2011 09:44
super
Moni 28.03.2011 16:59
ale fajoskie :)
Anna141 28.03.2011 09:19
palce lizać :)
Krzysztof42 14.11.2010 15:39
ładne
Sylwia88 10.11.2010 12:54
super wyglada
IlonaAlbertos 12.08.2010 16:33
Super pomysł :)
Małgorzata113 21.06.2010 10:14
Fajne, pomysłowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat