Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do biszkoptu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
śmietana 300 ml
brzoskwinie w puszce 1 puszka
woda 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do biszkoptu

Gotujemy 400ml wody. We wrzątku rozrabiamy galaretki, mieszamy tak długo by pozbyć się grudek. Odstawiamy w chłodne miejsce. Z brzoskwiń odlewamy syrop i kroimy je w kostkę. Gdy galaretki będą już tężały dodajemy je do śmietany i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy brzoskwinie i mieszamy łyżką. Gotową masą przekładamy biszkopt i wstawiamy do lodówki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.10.2012 14:28
prosta i smaczna;]
Lemon 16.10.2012 17:35
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak