Masa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dkg
  • cukier

    1/2 szkl
  • żółtko jaja

  • budyń czekoladowy

  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier mielimy na puder. Budyń gotujemy w/ g przepisu. Ugotowany budyń chłodzimy. Masło ucieramy na pulchną masę razem z cukrem pudrem. Do utartego masła dodajemy żółtko i dalej ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Do przygotowanej masy po troszku wlewamy wódkę i delikatnie mieszamy. Gotową masą możemy przełożyć ciasta biszkoptowe lub torta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 16.11.2013 15:33
prosta i smaczna
Katarzyna59 29.10.2013 08:38
fajna masa
Hanna5 09.10.2013 18:36
uwielbiam czekoladowe masy , ta jest idealna!
reniatka 09.10.2013 18:31
fajna domowa masa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat