Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek
budyń czekoladowy
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa

Cukier mielimy na puder. Budyń gotujemy w/ g przepisu. Ugotowany budyń chłodzimy. Masło ucieramy na pulchną masę razem z cukrem pudrem. Do utartego masła dodajemy żółtko i dalej ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Do przygotowanej masy po troszku wlewamy wódkę i delikatnie mieszamy. Gotową masą możemy przełożyć ciasta biszkoptowe lub torta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.11.2013 15:33
prosta i smaczna
Katarzyna59 29.10.2013 08:38
fajna masa
Hanna5 09.10.2013 18:36
uwielbiam czekoladowe masy , ta jest idealna!
reniatka 09.10.2013 18:31
fajna domowa masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak