Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa do ciast

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1,5 opakowania
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 2 szt.
cukier wanilinowy 1 op.
cukier 1/3 szklanki
masło 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa do ciast

Budyń, żółtka, cukry i mleko umieścić w rondlu, gotować aż do zagęstnienia uważając, żeby nie przypalić.

Kiedy masa zgęstnieje zdejmujemy z ognia, dodajemy stopniowo masło energicznie mieszając żeby nie powstały grudki. Gotową masę użyć do ciasta, po ostudzeniu mocno schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niedozywiona 02.08.2012 22:52
Pyza smaczna, no jasne, że tak. Zawsze czytam przed dodaniem a teraz mi umknęło, dzięki ;)
SmacznaPyza 02.08.2012 22:50
piszesz "budyń, cukry, żółtka umieścić z rondlu, gotować aż do zgęstnienia" - a mleko?
Aleksandraa 02.08.2012 22:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak