masa biała

masa biała

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dag
  • cukier puder

    1 szklanka
  • smietanka kwaśna

    1 szklanka
  • aromat

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania masa biała

Lekko roztopione masło dać do makutry. Wsypać do niego połowę cukru i ucierać na białą puszystą masę. Następnie dawać po jednej łyżeczce śmietany cały czas mieszając. Potem wsypywać stopniowo cukier i nadal ucierać. Na koniec wlać kilka kropel zapachowego olejku i utrzeć mikserem (lepiej rozbije grudki, masa będzie bardziej puszysta.)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat