Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANY STEK Z HALIBUTA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

halibut 400 gram
mąka pszenna 1 łyżka
olej rzepakowy 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Marynata

marynata teriyaki 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
chili 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANY STEK Z HALIBUTA

Kroki postępowania

1
Steki z halibuta umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami a następnie natrzeć solą morską.W osobnym naczyniu przygotować marynatę wlać olej,sok z cytryny i sos teriyaki dodać czosnek granulowany,chili i zmielony czarny pieprz wszystkie składniki marynaty wymieszać.
Krok 1 - MARYNOWANY STEK Z HALIBUTA foto
2
Przełożyć rybę do marynaty i odstawić do lodówki na 30 minut w tym czasie od czasu do czasu przewracać rybę na drugą stronę aby się równomiernie zamarynowała.
Krok 2 - MARYNOWANY STEK Z HALIBUTA foto
3
Wyjąć zamarynowane steki z lodówki odsączyć z marynaty i obtoczyć w niewielkiej ilości mąki dokładnie strzepując jej nadmiar.Rozgrzać olej na patelni ułożyć steki i smażyć z obydwu stron przez 4 minuty z każdej.
Krok 3 - MARYNOWANY STEK Z HALIBUTA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.03.2015 17:25
ładnie, smacznie i zdrowo
anemon 04.03.2015 22:45
Bardzo smaczny obiad u Ciebie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak