Marynowany karczek z patelni

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Gdy mamy ochotę na smaczny, marynowany karczek, a pogoda nie sprzyja, by urządzić grilla to właśnie takie mięso z patelni jest smaczną alternatywą ;).

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata :

  • mieszanka ziół do peklowania mięsa

    2 łyżki
  • sos balsamiczny

    2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • olej

    6 łyżek

Mięso :

  • karczek

    800 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie :

Krok 1 - Marynowany karczek z patelni foto
Mieszankę połączyć z octem, sosem i olejem.
Krok 2 - Marynowany karczek z patelni foto
Mięso umyć, pokroić w plastry i zanurzyć w marynacie. Schować na noc do lodówki
Krok 3 - Marynowany karczek z patelni foto
Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni.
Malinka
Sos balsamiczny był o smaku figowym. Można też użyć klasycznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat