Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany karczek z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Gdy mamy ochotę na smaczny, marynowany karczek, a pogoda nie sprzyja, by urządzić grilla to właśnie takie mięso z patelni jest smaczną alternatywą ;).

Składniki:

Marynata :

mieszanka ziół do peklowania mięsa 2 łyżki
sos balsamiczny 2 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
olej 6 łyżek

Mięso :

karczek 800 gramów

Porada

Sos balsamiczny był o smaku figowym. Można też użyć klasycznego.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany karczek z patelni

Przygotowanie :

1
Mieszankę połączyć z octem, sosem i olejem.
Krok 1 - Marynowany karczek z patelni foto
2
Mięso umyć, pokroić w plastry i zanurzyć w marynacie. Schować na noc do lodówki
Krok 2 - Marynowany karczek z patelni foto
3
Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Marynowany karczek z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak