Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg
cebula biała 4 sztuki
ziele angielskie 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
olej 50 ml
ocet 200 ml
woda 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane śledzie

Płaty śledziowe trzy razy płuczemy zmieniając za każdym razem wodę. Następnie kroimy je na kawałki. Do miski wlewamy wodę, olej, ocet i mieszamy. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy go do zalewy wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Mieszamy zalewę. Pokrojone filety śledziowe układamy w słoiku i zalewamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy słoiki i odstawiamy na około 2-3dni w chłodnym miejscu.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.01.2013 01:27
smaczne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak