Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane rydze od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1,5 kg
cebula biała 2 szt.
cukier 125 gram
ocet 10 % 250 ml
sól 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane rydze od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
4 szklanki wody , ocet , cukier i 1 łyżeczka soli , zagotować.
Kurki , oczyścić i dokładnie opłukać.
Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć.
Krok 1 - Marynowane rydze od Hamrocyka foto
2
W garnku zagotować wodę , dodać 3 łyżki soli do wrzątku wrzucić oczyszczone i umyte rydze , gotować 15 minut.Odcedzić.
Krok 2 - Marynowane rydze od Hamrocyka foto
3
Cebulę obrać i pokroić w talarki poukładać na dnie słoika , dodać po 5 ziarenek ziela angielskiego i jednym liściu laurowym.Do słoików nakładać obgotowane rydze , a następnie zalać wystudzoną zalewą , mocno zakręcić słoiki i pasteryzować przez 15 minut.
Krok 3 - Marynowane rydze od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.09.2013 09:27
Jaka szkoda, że u nas nie rosną rydze... zazdroszczę takich zapsów na zimę :)
Katarzyna59 25.09.2013 07:40
wspaniałe grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak