Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podudzia z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
olej rzepakowy 50 ml
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podudzia z kurczaka

Kroki postępowania

1
Olej, sól, pieprz, paprykę, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę połączyć.
Krok 1 - Marynowane podudzia z kurczaka foto
2
Dokładnie wymieszać.

Krok 2 - Marynowane podudzia z kurczaka foto
3
Umyte i osuszone podudzia dokładnie wysmarować marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny.

Krok 3 - Marynowane podudzia z kurczaka foto
4
Po tym czasie ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Marynowane podudzia z kurczaka foto
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny.
Krok 5 - Marynowane podudzia z kurczaka foto
6
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 6 - Marynowane podudzia z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 05.12.2016 07:48
smaczne mięsko
MonikaW 04.12.2016 13:43
pyszne mięsko :)
IKrakowianka 03.12.2016 22:17
bardzo lubię taką wersję kurczaka
Renata9 03.12.2016 21:25
Bardzo smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak