Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane plastry gotowanej wieprzowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wieprzowina 500 g
bulion wołowy 1,5 szklanki
sok z cytryny
skórka z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Marynata

Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 15-17 ziaren
anyż gwiazdki 3
imbir starty 1 łyzka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane plastry gotowanej wieprzowiny

Mięso skrop sokiem z cytryny,posyp solą.W rondlu zagotuj bulion ze skórka z cytryny,włóż mięso i doprowadz do wrzenia i gotuj aż będzie mięso miękkie.Zostaw wywarze do ostygnięcia.Wyjmij i pokrój w cienkie plastry a bulion ponownie zagotuj.Do salaterki wrzuc drobno pokrojony imbir pieprz i sól.Zalej gorącym wywarem zostaw na 7 min i wymieszaj.Włóż plastry mięsa i zostaw na 40 min.Wyjmij i osusz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak