Marynowane plastry boczku z chrupiącą cebulą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata pikantna Prymat

    4 łyżeczki
  • oliwa

    200 ml
  • majeranek Prymat

    1 szczypta
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • cebula suszona

    2 łyżeczki
  • czosnek granulowany

    1 szczypta
  • boczek

    600 g
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na plastry grubości 1 cm. Zioła i przyprawy Prymat utłuc dokładnie w moździerzu i wymieszać z oliwą z oliwek. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Plastry boczku natrzeć mieszaniną oliwy z oliwek, suszonej cebuli, majeranku, przypraw i czosnku, następnie przełożyć do miski i zalać resztą marynaty. Boczek obłożyć dokładnie startymi warzywami i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Piec na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta14 29.06.2012 08:36
wykorzystam na następnego grilla a zapowiada się pogoda
Ewa/kalapurtka 05.10.2011 21:28
pycha
Magdalena80 06.03.2011 22:45
jak zwykle pycha
szajba2 24.02.2011 16:05
ujdzie
mala2021 13.12.2010 11:45
bardzo smaczne
Barbara55 27.10.2010 15:17
plastry są dobre
rakow2 26.10.2010 15:18
pewnie że pycha
elżbieta20 11.09.2010 13:54
jadlam pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat