Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Marynata do mięs pikantna Prymat
4 łyżeczki -
oliwa
200 ml -
Majeranek suszony Prymat
1 szczypta -
marchew
1 szt -
seler
1 szt -
sól
1 szczypta -
Cebula suszona Prymat
2 łyżeczki -
Czosnek suszony Prymat
1 szczypta -
boczek
600 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na plastry grubości 1 cm. Zioła i przyprawy Prymat utłuc dokładnie w moździerzu i wymieszać z oliwą z oliwek. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Plastry boczku natrzeć mieszaniną oliwy z oliwek, suszonej cebuli, majeranku, przypraw i czosnku, następnie przełożyć do miski i zalać resztą marynaty. Boczek obłożyć dokładnie startymi warzywami i wstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Piec na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się