Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane kołpaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
cebulka
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane kołpaczki

Grzybki gotować w garnku przez 15 min.
Odcedzić.
Zrobić zalewę:
*3 szklanki wody
*szklanka octu
Zagotować wodę, dodac do niej szklanke octu.
Na dno słoika wrzucić plasterek cebulki kilka ziaren pieprzu oraz liść laurowy, następnie wrzucić zagotowane i odcedzone grzybki.
Do słoika z grzybkami wlać zalewę i wrzucić kolejny plasterek cebulki.
Słoik dobrze zakręcić i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.10.2013 18:56
Nie dodajesz do marynaty nic oprócz wody i octu? A cukier i sól? Nie pasteryzujesz słoików?
Paolcia 09.10.2013 18:22
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak