marynowane kołpaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • cebulka

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybki gotować w garnku przez 15 min.
Odcedzić.
Zrobić zalewę:
*3 szklanki wody
*szklanka octu
Zagotować wodę, dodac do niej szklanke octu.
Na dno słoika wrzucić plasterek cebulki kilka ziaren pieprzu oraz liść laurowy, następnie wrzucić zagotowane i odcedzone grzybki.
Do słoika z grzybkami wlać zalewę i wrzucić kolejny plasterek cebulki.
Słoik dobrze zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.10.2013 18:56
Nie dodajesz do marynaty nic oprócz wody i octu? A cukier i sól? Nie pasteryzujesz słoików?
Paolcia 09.10.2013 18:22
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat